Innovation In Defence 2022: Gap Crossing Innovation

Innovation In Defence 2022: Gap Crossing Innovation

De Light weight Modular BRidGe (LMBRG) is afgelopen dinsdag officieel overhandigd tijdens het netwerkevent Innovation In Defence 2022. In minder dan een jaar is de lichtgewicht brug van een grove schets tot een prototype ontwikkeld.

Een consortium bestaande uit Brightlands, Brightlands Materials Center, Chemelot Innovation and Learning Labs, hogeschool ZUYD, TSG Group en Lamoral heeft hier het afgelopen jaar ongelofelijk hard aan gewerkt. Met de modulaire brug zijn overspanningen, greppels, riolen en andere obstakels tot 2,5 meter moeiteloos te overbruggen. Tijdens de vele experimenten die met de gebruikers gehouden zijn, zijn diverse andere toepassingen ontdekt. Het ontwerp van de LMBRG is daarom meermalen aangepast door de feedback en interactie met gebruikers.

De LMBRG bestaat uit drie delen die gekoppeld worden tot een brug van drie delen. De drie brugdelen werden tijdens Innovation in Defence door en aan key players overhandigd. De Genie ontving het deel Gap. Materieel voor een overspanning van 3 meter hadden zij immers nog niet. Het Crossing deel ging naar de projectfacilitator van het Innovatiecentrum FRONT omdat zij dit traject mogelijk maakte..  Het innovatie deel ging tenslotte naar de Chief Innovation Advisor Kolonel Ralf Goossens en werd overhandigd door Martijn Dongstra die binnen CHILL zijn studie heeft kunnen afronden op dit project en nu als projectmanager werkzaam is bij CHILL. 

Tijdens het event zijn vele bezoekers over de brug gelopen en ook deze stresstest heeft de brug overleefd. De innovaties die onderdeel uitmaken van dit traject zijn niet alleen voor de LMBRG relevant maar er zijn mogelijk ook nieuwe toepassingen ontdekt. Staatsecretaris Christophe van der Maat toonde grote belangstelling voor de lichtgewicht brug.

De LMBRG is een Gap Crossing Innovation.